Hei, tervetuloa Taidepukimo CarniWeariin!

Olen Arita, tekstiilitaiteilija, joka luo puettavaa taidetta.

Rakastan piirtämistä sekä energisoivia värejä, ihania kankaita, applikointia ja kaikenlaisia hauskoja juttuja.

Löysin kuitenkin todellisen intohimoni, kun keksin yhdistää graafiset taitoni kankaisiin ja ompelemiseen. Näin syntyivät ART Patchini!

Jotkut onnekkaat löytävät jo nuoruudessaan tapansa toteuttaa intohimoaan, toiset taas löytävät sen vasta myöhemmin. Silti, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Itse nimittäin olen tällainen myöhäinen kukkija, mutta tulevaisuudessa olen päättänyt tehdä haluamaani täysillä ja parhaiten.

Olen matkani varrella kokeillut kaikkea kankaankudonnasta graafiseen suunnitteluun, mainostoimistotyöstä mittatilausompeluun ja vaatesuunnitteluun, burleskin esittämisestä tapahtumien tuottamiseen. Ihan kivoja luovia juttuja kaikki, mutta se jokin kuitenkin on puuttunut.

Kuluneen vuoden aikana olen vihdoin saanut kokea oman valaistumiseni, ja olen keksinyt tuotteen jota todella haluan tehdä ja myös oman tapani tehdä se. Olen löytänyt keinon yhdistää kaksi rakasta asiaani eli graafiset taitoni sekä kankaat ja ompelemisen. Olen vihdoin löytänyt todellisen intohimoni!

Tapani toteuttaa piirtämiäni ja kankailla sommiteltuja kuvia perustuu pääasiassa applikointiin ja kone- tai käsinkirjontaan, lisäksi helmikirjailuun, koristeluun, maalaamiseen, ainoastaan mielikuvitus asettaa rajat näiden uniikkien taidetöiden luomiselle! Aiheita ja ideoita löydän kangasmerkeilleni kaikkialta ympäriltäni, sillä ne voivat esittää lähes mitä tahansa.

Kaikki materiaalit, joita kangasmerkkeihini käytän, ovat pääasiassa kierrätettyjä, kirpputoreilta hankittuja tai muilla tavoin itselleni vuosien varrella kertyneitä.

Useimmissa kangasmerkeissäni olenkin yhdistellyt jopa kymmeniä erilaisia kankaita haluamieni vaikutelmien aikaansaamiseksi, ja kankaiden lisäksi niissä on mm. höyheniä, silkkikukkia, koruja, helmiä, kulkusia. Tavoitteenani onkin suunnitella ja toteuttaa erityisen upeita taidekangasmerkkejä erityisen upeille ihmisille, ja minusta sinä olet juuri sellainen!

CarniWear Art Patchin voit kiinnittää joko persoonallisen takkisi selkään tai laukkuusi, tai voit piristää sillä kotiasi esimerkiksi tauluksi kehystettynä tai sisustustyynyn päällikoristeena.

Taidekangasmerkkien ohella suunnittelen ja toteutan myös esiintymis- ja taideasuja.

  • Kuva: Tapani Teittinen

  • Kuva: Tapani Teittinen

  • Kuva: Tapani Teittinen